JUL JUL!!








Julen var hur mysig som helst:) Visst det kändes ju inte riktigt som jul eftersom man inte var hemma med familj o släkt men det blev en härlig kväll med god(svensk jul mat)MUmsfillibabba!Maten hade vi stått o förberett hela kvällen innan. Var uppe till halv 2-2 men julskinka, jansons osv(:

Den 24 började med att tända brasan i lägenheten o äta frukost(mannagrynsgröt o lussebullar) tillsammans med mina kära roomies!
Därefter gick vi ut en sväng på stan, helt underbart väder med snö längs vägkanterna!precis så som man vill ha det, en vit jul=D
Sen tog vi med oss all den lagade maten till 48gatan till Alex o Emelie för att sen träffa de andra vännerna o gå till Bryant park för att åka skrillor.det blev dock en varm choklad ist!
Hem för att servera glögg o pepparkakor(fr IKEA) o sen ställa fram all den goda julmaten!
Vi var 11st blandat fr sverige, england o Schweiz.
Blev en väldigt lyckad o mysig kväll!

Bryant park


Jill.Niko.Jonna

påväg till Bryant park på julafton

istället för skridskoåkning(eftersom det var 1h kö)så blev det varm choklad!

 


julmiddag hos Alex o Emelie

Allt som ska finnas på ett julbord fanns även på 48gatan:)MUMS

Dagen efter alltså den 25 var det ju amerikansk o engelsk julafton! Vi var då bjudna hem på middag till Laura fr England. Det serverades Kalkon potatismos, kokta grönsaker osv,deras speciella julmiddag!mkt gott!
Även detta blev en väldigt lyckad kväll!

Efter två lediga dagar fr skolan var det på lördag dags att ha modernt o sen hade vi anmält oss till rumba/chacha, som var SÅÅ kul! aldrig testat förut så det var skoj att pröva lite pardans!
Därefter gick vi i ösregn med bella o niko i Soho o kolla i affärer sen blev det utgång på ett ställe som Laura Hostade! Belv en toppen lyckad kväll med fri bar o grym musik!
Söndag belv det städ i lgh följt av Bio- Nine o sen avskeds fest uppe i harlem för Heather=( så sorligt att hon har åkt idag!!!tråkigt när man har börjat lära känna så härligt folk o sen puts väck är de borta!

Imorgon ska Hanna o Frida komma hit, jag LÄNGTAR !!!!
Så välkomna hit=D

God natt min skatt
Sov gott min kompott...


IKEA-julshopping!

Hallå hallå allihopa!!


Igår efter dansen åkte vi upp till harlem till Siri o Heather för mys mys mys!
Det blev Stephanies berömda hot chokolate(: o bara massa skratt o snack!



Riktigt bra dans idag, först hiphop klass med Joanna Numata som hade en riktigt skön stil. Klassen var kl 10 o många dansare är morgontrötta så vi var 7 pers på klassen=P så himla bra, Privat lektion!!hehe
därefter hade jag en halvtimmes paus sen var det dags för att sätta på sig trikåerna för balett!!
Ingen paus efter där utan direkt en street jazz klass med Dana vilket var samma koreografi som igår kväll då vi dansade med höga klackar vilket var super kul men svårt!! men idag hade vi sneakers ist på fossingarna!MYCKET BEKVÄMARE!hahah

Ingen paus därefter heller utan direkt signa in till Murakami -street jazz som är HELT KLART den GALNASTE kvinnan jag någonsin träffat!! haha hon gör helt galna o roliga koreografier så man bara står o ler o skrattar hela tiden=D
KUL dans idag alltså men mkt, 6timmar!!

Snabbt efter lektion stack jag, jill, niko, bella, siri o alex till Wall street för att ta båten över till IKEA i Brooklyn! JULHANDLING!!!
Hade gjort en lång lista över vad vi skulle få med oss hem till vår jul middag, överst på listan stod Julmust! Tror  ni det fanns ngn JUlMUST kvar??????

SJÄLVKLART INTE! alla blev så besvikna!hahah
men det blev pepparkakor, glögg,aladin ask, Julskinka, lax, hovmästar sås, sill, daim, maraboo, bröd, köttbullar(fast vi ska göra lite köttisar själv oxå)hihi resten får vi köapa i vår affär! självklart blev det köttbullar med mos, lingonsylt o brunsås till middag i ikeas restaurang oxå=P mums.. Är vi svenskar eller?hihi
Så det blir alltså en julmiddag hos alex o emelie den 24 med alla dess delikatesser(: Vi blir nog ca 10pers, vissa fr england som ska få vara med på vår tradition o den 25 är vi bjudna på deras julmiddag=)KUL!


uttalar vi hej - hä??hahah



Nu är vi hemma i vår lilla lgh o niko har just klippt mig, perfekt att slippa den utgiften!
Vi har även kommit fram till att det spökar i vår lgh. Niko hade hört ngn gråta igår när vi var i harlem o det lät som ngn satte in nycklarna i vår dörr men vi kom aldrig. men värst av allt såg bella en person i natt som hon trodde var jill men när hon kallade på henne fick hon inget svar o sen försvann det bara=/ grrr Rädda sover nog alla i dubbelängen inatt! hahah

Snart lägg dags!

xoxo Jonna o tjejerna på upper east


Vinter i Central park!

JAG SÄGER BARA

MYS!!!

 




niko utanför vår lägenhet.



Pulkåkning:)

Jag & Bellis.

 

 

Jönnis & Niguu

Niko & Bella



Aporna bakom galler :P


Central Park, helt underbart idag! Gick en lång lång runda i morse. Kallt & härligt soligt:)
Kunde inte mått bättre när man stod ut mot sjön med solen i ansiktet o bara njöt!
Lyckorus till tusen!

påvägen tillbaka gick jag o Bella till affären o handlade ved till vår brasa, sen gick vi hem o bakade scones!
Härlig start på dagen.


Music Video:)

SNÖÖÖÖ i Härliga New York!!
wihoo nu har även vi snö! Ryktet har spridits att det var fullt med folk i mataffären för att bunkra upp mat till snöstormen som ska komma! (tur i redan handlat i Harlem) vissa hade väntat i en timme för att bara få bilparkering för att kunna handla mat!!hahah

I torsdags efter dansen var jag o Siri i Williamsburg-Brooklyn o träffade Brad o Borja o åt på vår favvo restaurang, Suhi:P därefter åkte vi ner i manhattan o kom in på en bar som blev till ngt liknande av en Afterskii(: Så himla kul!!!
Blev dock ganska tidig kväll eftersom det var dans tidigt dagen efter!!









Igår, fredag var vi på Hudson Terrase som Laura(en danstjej fr eng) som hostade, super kul o gratis drinkar om man ville o utsikt över höghusen(:VACKERT!!
Kul att träffa alla ISVP studenter eftersom vissa nu ska åka hem så det kanske var sista gången man festade med dem!Lite ledsamt!!!

Idag Lördag var jag uppe kl 9 för att packa kläder, smink o dyl för att åka till Brooklyn o vara med i en musikvideo=D Bandet heter Bad Rabbit (tror jag) haha o håller på att komma ut på marknaden!! Mycket handlar om kontakter inom denna bransch tror jag, eftersom detta skulle jag inte varit med på om jag inte kände Sara(en fr skolan) som sen känner én annan svensk tjej Frida som varit i NY ca 2,5år o nu kommit tbx för att försöka få artist visum o kunna jobba med dansen! Vi tog oss över till Brooklyn o mötte där manegern till bandet o alla som hjälpte till var hur schyssta som helst!
O vilken Cool lokal!ett ställe de bara hyrt för att kunna filma videon som var som nog alla lgh/lokaler är i Brooklyn, bara så häftiga!! Men vilken tid Inspelningar tar!haha vi kom dit 12 då vi kunde gå på lunch nästan direkt sen var det dags för tagning! Det skulle vara som om vi var på en club o två av killarna i bandet battlade mot två tjejer o vi stod runt om o dansade! Så det var ingen koreograferad dans utan mest freestyling=P
Tagning.Tagning.Tagning!!!
Det var riktigt skoj o man fick mkt nya kontakter..
De ska ha ngn spelning den 30dec så kanske får dra dit där då! O går det som det ska så kommer musikvideon vara ute överallt!Så det är bara att hoppas=D
Vid 6 var vi klara o när vi kom utanför dörren var det full snöstorm ute!Wiiii SNÖÖ! Vilken tur att jag tog min vårjacka imorse!hmm..

Åkte hem där Niko Jill o Larsson satt o kollade på film o mös, så jag joina dem! har suttit o disskuterat Jul o Nyår fram o tbx och har bestämt att vi ska på en tripp till IKEA på måndag eftermiddag för att handla det vi behöver till vår jul middag(: Har nog varit på IKEA 3 gånger mer än vad jag brukar när jag är i Sverige hhaha




 









I morgon är tanken att jag niko o bella ska ut o leka i snön i central park (:
Sen blir det Stillet heels class på BDC vid 6, ska bli väldigt spännande!!
O sen Film kväll uppe i harlem hos Seraina o heather.MYS!


PUSS O KRAM!

xoxo jonni




New york



Rockerfeller center. världens högsta julgran:)

Alex o Emelie.

 

Roomisarna!!!



3 chicka tjejer utanför lgh på Upper East Side!

Shopping Shopping=D






Kompisar på skolan!

Jiiiil.Belliis.Niguuu.Jönniis





Mathandling uppe i harlem! Så mycket billigare där! tog med min rullväska som var väl behövlig=P

 

Kul med lite bilder tyckte jag=P En bild säger mer än tusen ord!(eller hur brukar man nu säga?)

Hela denna veckan har jag tagit så mycket klasser som möjligt, har tagit ut ett extra kort för nyårsveckan eftersom mina kära vänner Hanna o Frida kommer på besök då=P så jag ska kunna umgås mer med dem o inte dansa dagarna långa!!
Idag har jag dansat 2balett lektioner, 1 modern och 1jazz alltså 6timmar, PUST! Även om det är rikti rikti kul så var det skönt att komma hem nu ikv o äta o bara slappa innan det snart är sovdags!!
Imorgon ska både jag o Jill upp tidigt för att gå på en obligatorisk modern/contemperary klass, ska bli intressant!
Sen är planen att träffa Seraina, Brad o Borja från Loftstel!Kul att hålla kontakten med dem oxå!!

SOv så gott.

xoxo jonna


Dreamgirls.Grimaldis.Lucia:)

WOW... Vilken höjdar musikal!!!



Torsdag, hade jag balett på morgonen då läraren berättade om rushtickets till musikalen Dreamgirls!
Så jag o bella tog snabba steg till tunnelbanan och åkte upp till Harlem till teatern Apollo o fick biljetter för $40
(280kr) super billigt för broadwaybiljetter!!!

Tog snabbt tunnelbanan tbx till skolan för att ta min favvo klass, hiphop med Kelly Peters=D sen var det hem, duscha och upp till MUSIKALEN!!

Vilken musikal!!! Hur härlig som helst och vilka röster de hade, helt fantastiskt!Önskade att jag kunde filmat en sång så ni alla kunde hört men det får man ju icke..
Det var även kul att se den för Shane Sparks (koreografen som vi hade en lektion) han har gjort alla koreografier till Dreamgirls!

Bella.Jill.Lena(Jills mamma).Niko

 

Eftersom jag varit sjuk sen i söndags till typ onsdag har jag varit hemma några dagar o inte kunnat dansa, så har lite klasser att ta igen denna vecka! Men 6 av 12 klasser har jag iaf orkat med!
Fredag var vi på den gamla kända Pizzerian GRIMALDIS i Brooklyn för att Lena (jills mamma) skulle få smaka på deras goda pizza!Mys Mys!

hihihih MUMS...

Kallt kallt kallt har det börjat bli i New York, igår 5minus, låter kanske inte så kallt men det blåser så kalla vindar!Brrrr...Tur man hunnit köpa vinterjacka:)Vädret har ändrats så fort för ca en vecka sedan kunde man gå i tjocktröja på kvällarna o nu krävs både vinter jacka, mössa o vantar!



12December (nästan LUCIA)

Lördag, dagen innan Lucia gick vi till en kyrka precis bredvid Central Park för att titta på ett Lucia tåg som Svenskakyrkan anordnat. Hur svensk är man inte???hahhahaha
Men det var hur mysigt som helst, långt fint tåg med både stora o små. dock var det mycket barnfamiljer där, så man hörde väl en blandning av "nu tändas tusen juleljus" och vackert barnaskrik! =/ hehe

efter Lucia åkte vi till Alex och Emelie för att laga Taco, wihooo! Skulle egentligen gå på en klubb som skulle ha lite Lucia firande men jag o Bella blev så trötta och eftersom jag måste bli helt kry för att dansa mycket nästa vecka tyckte jag det var skönare att åka hem!Bra val!

Igår söndag, var det show på en liten teater men folk från skolan! Jätte kul att kolla på, alla är SÅ duktiga o man blir så motiverad till att träna träna o bli så mkt bättre!!=D

Några svenska tjejer från förra ISVP-starten, varit här 6månader!
Riktit GRYMMA, titta o njut!




Min älskade farmor.

FARMOR





Henny Åkesson

9/12 2009

TÄNKER PÅ DIG...


VINTER:)

I Onsdags den 2 Dec tändes granen på Rockerfeller Center!! Världens Största Julgran!
Allt i USA är så himla stort, de gör allt till stora "fester". Jag var först tveksam om jag skulle ta mig dit efter dansen eftersom jag hört att där alltid är tusentals folk som trängs för att se på granen. Men inte kan man väl missa det när man nu väl är här så i ÖSregn stod vi där i folkmassorna o trängdes i ca 2timmar innan själva "festen" började!
Trodde det skulle vara någon slags kör som sjöng samtidigt som de tände granen, men icke då!!Utan Artisterna som var där och uppträdde var Aretha Franklin, Alicia Keys, Shakira, Rod Stuart mf=) Hur häftigt som helst!! Sånt här händer nog bara i New York! När alla uppträtt var det nedräkning till att granen tändes!! 10, 9, 8, 7......3, 2, 1

Vilket jubel det blev!!! Och det var faktiskt värt att stå där kall o frusen i ösregn för att få uppleva det:)

När det var slut hade mina vänner Cornelia och Hanna anlänt till New York från Hawaii så självklart gick jag för att möta dem!!där kom de i tights och tjocktröja ikalla ösregnet. tur att de iaf hade shoppat sneakers så de lämnade flippfloppen i resväskan(:hahah Så kul att träffa dem=D de följde med en stund hem till mig sen begav de sig 4gator neråt till sin lägenhet!Hur sjukt är inte det? i hela New York så hamnade vi 4 gator i från varandra!!

Fredag tog jag en heldag i Greenwich village med mina rommies, jätte mysigt att bara gå o kolla i affärer, sätta sig på fik lite då o då o bara njuta!!

Lördag blev det frulle med Corre o Hanna på ett Fik sen begav vi oss till Union square för lite shopping! de fortsatte till times square för musikal o jag dansade och sen blev det inflyttningsfest i harlem hos mina goda vänner Seraina(Schweiz) & Heather (England). Så sjukt fin lgh, helt nybyggd, ingen som bott där förut!där kommer vi nog hänga ofta(:

Söndagen började med en hejdå frulle med Corre o Hanna, lite sorgligt när man just träffat dem men sånt är livet o jag kommer ju hem igen! Därefter blev det Knicks Game(Basket) på Madison Square Garden!!! Wihooo
Matchen var mellan New Yorks Knicks & Jersy Net (de sämsta i ligan)haha
Själva basketen i sig var väl ingen jätte höjdare, eftersom man inte riktigt förstod reglerna men i pauserna var det ju cheerleaders och barn som dansade o uppträdde!Det var väldigt kul!

Jill & Bella:)

När vi kom hem från matchen igår var vi alla så himla trötta så vi tog oss en powernap sen blev det min favvo rätt, som ni alla nog vet TACO!!!wiiijoo
gick till sängs i hyffsad tid eftersom jag tyvärr börjat känna mig krasslig!!

Idag vaknade jag med halsont, dnderförkyld o lite feber, alltså ingen dans för mig idag!!=( utan bara vila o gurgel,gurgel,gurgel med vademekum enligt mamma!!haha
har suttit framför datorn nästan hela dagen o kollat på filmen Narnia, mysigt! Har snackat med mina föräldrar o ska snart prata med Filip=)

Har bestämt mig för att förlänga mitt dans program till Mars!! känner att jag inte riktigt är färdig med dansen här än.. Nu har jag nästan precis kommit in i dansrytmen och lärarna börjar veta vem man är så hade känts lite fel att åka då.. men bokade flygresa hem idag 31jan-15feb kommer jag hem på "semester" till Ystad=P wihooo ska bli så kul o mysigt att få träffa vänner, familj och min Filip!!

Ikväll kommer Jills mamma på besök och ska vara här i en vecka!alltid kul med besök!!fullt hus=D
Det har verkligen börjat bli vinter nu här i New York, kalla vindar och i lördags var det till och med snöblandat regn!! Mysigt när man känner att det närmar sig jul men det krävs att man har kläder för väder annars är det olidligt kallt=P hihih


Nu ska jag vila och dricka en kopp te!!
Puss o kram på er alla


1:a advent

Söndag, 1:a advent åååhh va mysigt! Dans ledig dag!

Jag och Jillbill tog tunnelbanan ner till hamnen o sprang längs hela wallstreet för att hinna med taxibåten till IKEA, men missa den precis. Men det gjorde inget eftersom det var klarblå himmel o solen värmde så gott, så vi tog en kaffe nere i hamnen o väntade tills nästa båt gick.

Väl på IKEA i Brooklyn kände man sig som hemma och vi irrade runt som två höns för att leta reda på juldekorationer och Glögg,pepparkakor mm=P
Man kan inte släppa iväg mig o Jill på sånna här uppdrag för vi bara handlar för mycket!! Vi var nästan rädda för Niko när vi kom hem för vi undrade vad hon skulle säga om alla våra juliga saker.. Det blev en SilvrigJulgran,röda julkulor, ljusslinga, glöggkoppar, mistelto,julig filt, glitter och mycket mycket mera.

Väl hemma igen stod Niko o Bella klara med maten o sen börja vi julstäda o dekorera hela lgh så den blev riktigt riktigt mysig(:
Vi hade bjudit hem lite folk på 1:a advent firande så vi var ca 15st i vår pyttiga lgh. Vi drack glögg åt pepparkakor, lussebullar,skummtomtar o godis...mums mums! Vi bakade alltså hur många lussekatter som helst o Oscar i trion gjorde sitt egna pepparkakshus!!
Blev en riktigt mysig kväll med charader och massa snack o skratt!

 


fiiiint pepparkakshus(:

Här under lägger jag upp en liten filmsnutt från tunnelbanan som jag alltid går var morgon o var kväll. O blir man inte glad när man hör denna härliga låt???:)

Lilla sjöjungfrun...
GLAD GLAD GLAD!

Idag har jag tagit 4klasser, wow vilken dans dag(6h dans)!! Började med hiphop där den manlige läraren använde högklackat!!så galet är det här i NY!hhaha
sen blev det balett med Hochmann(som vi hela tiden trott var ryss men tydligen är han polsk)har har även jobbat på malmöstadsteater och i stockholm, lite kul att veta kankse! han är en så söt men sträng gubbe, svårt för er att veta hur han låter när jag citerar honom, men han är så rolig!! idag sa han " Friends, you can not stand like this, you are standing like a dead tree like in central park" hahah
Därefter blev det Modernt och sen streetjazz.

planen för kvällen var egentligen att gå på salsakurs o sen salsaclub därefter men när vi kom hem o satte oss i soffan blev vi såå trötta så det blev en härlig tv kväll ist!

Puss o kram på er...


RSS 2.0