Thanksgiving & utgång

I onsdags var vi på en riktigt riktigt AMERIKANSK restaurang med alla sorters hamburgare man kan tänka sig o jukebox med bara härliga gamla dängor(: där åt vi för att Alex(i trion) fyllde 21, därefter skulle vi egentligen åka skridskor men det började regna så det blev hemåt ist för snacks och snack!!



Thanksgiving i Torsdags. En jätte stor helgtradition här i USA(tom. så att vissa lärare var borta dagen innan för att laga till kalkonen)haha
På morgonen gick vi till Central park för att se på denna GIGANTISKA parad med alla dess möjliga figurer därefter gick vi hem o åt god brunch med ägg o bacon o kolla klart på paraden på tv ist! Sen blev det Pumpking paj bakning för mig o Jill(som väl belv sådär?)hehe eller vad säger du Jill? men en traditionellpaj så det var ju tvunget.. Vi var bjudna på middag hos en tjej från Schweiz, Brigette som bor i brooklyn. OJojoj vilken middag vi kom på!! riktig thanksgiving middag med en kalkon som var större än allt!
Kvällen var väldigt trevlig med god mat o vin sen åkte vi hem i god tid för att upp o dansa 10.00 dagen därpå=D



en groda till dig mamma(:




Tomten som nu sitter på MACY´S för att ta alla barns önskelister(vilket vi SKA göra)hahha
Niko frågade om han satt där under affärens öppetider eller dygnet runt!!SMART NIGUU!


central park i bakgrunden..








Fredagen var en härlig dans dag sen följde jag o Jill med våra engelska vänner ut på en club med toppen musik. Har inte varit ute så himla mycket änsålänge tycker jag så måste ju passa på o försöka hitta de häftiga ställena..

Lördag, Bella vår nya roomie anlände=) jätte härlig kompis till Jill o niko fr Strömstad som ska bo här i en månad!! jätte kul! Så vi tog en modern klass o en popping class sen träffade jag o seraina, borja, brad o hans flickvän(: mkt trevlig, vi tog en kaffe o kollade på när folk åkte skridskor i Bryant park.MYS!!!
Kvällen bestod av vin, ost, kex och lite oliver i vår lgh för att sitta ner o bara snacka o mysa:)




hörs snart igen.. Kram från en GLAD Jonni


show.

Här är två nummer av showen som var i söndags!

Mina vänner Alex och Emelie(: Sjukt duktiga på Discodans!!

 

 

 


Ny Vecka=)

Så då var det ny vecka igen!! Tiden går så fort, redan den 23november. Snart JUL!! Wii va mysigt det ska bli. Vi har en öppen brasa i vår lgh så när det börjar närma sig jul blir det eld i brasan och glögg eller varm choklad tsm med lite pepparkakor framför den..igår fick jag paket på posten från mamma o pappa!! tre söta julstrumpor som passar perfekt ovanför vår fina brasa=) kommer bli så mysigt! tack tack tack..

Igår var jag o Niko sååå duktiga. Vi städade hela lgh som var så smutsig och gick till affären o pantade alla flaskor. De har inga automater för att panta flaskor utan här står man ute på gatan, de öppnar ett fönster o de räknar hur många flsakor man har! hahha

68pant flaskor, gissa hur mycket vi fick för det?? 4 skrattretande $,(28kr) trodde vi skulle bli rika(: men vi gjorde iaf en god gärning för miljön och för vår lgh!!

Efter det tog vi tunnelbanan upp till Harlem för att stor handla i en billig mataffär. Vi handla så mycket så mycket mat att vi inte ens tänkte på hur vi skulle få med oss allt hem. Så 14påsar med mat blev en ganska komisk hem resa med många pauser på vägen för att inte armarna skulle trilla av! Till och med en tant som fråga om hon skulle hjälpa oss över vägen med några kassar!!hahha
Men väl hemma njöt vi när vi satte in allt i våra kylar och drömde om vilka goda middagar vi har framför oss=P

Senare på kvällen var vi på dans show på skolan och kollade på elever som uppträdde!! mycket konstiga uppträden men även mycket bra!! Det fanns både sång, balett, modernt, stepp, hiphop och teater.



Idag har jag haft hiphop 10-11.30,  balett 12-13.30 och jazzfunk 15-16.30!!Sååå KUL! men är så sliten i min kropp just nu måste försöka hitta en massör! Fick ett tips på en tjej som tar 250kr för helkroppsmassage i 1h!kan nog inte hitta bättre!! Just nu sitter vi o kollar på Grace and athomy o myser med lite yoghurt och russin=)

Sång lektion i morgon, ska bli skoj!


sjuk..

Så, nu gick det inte att hålla sig frisk längre!!
Hur många som helst på skolan har varit sjuka. Magsjuka, feber, förkylda osv. Jag har verkligen gjort allt för att inte hamna i fällan men ack..

Så, jups and turns gick inte så bra direkt, efter ca 15min kände jag mig helt illamående o yr. Försökte tänka bort det o kämpa men tillslut var jag tvungen att lämna salen=/
Tog snabbt tunnlebanan hem för att lägga mig ner. ringer på dörren, ingen hemma! Vi har lixom bara fått 2nycklar på 3pers o jag har ingen!!Lyckat!
jag ringde Jill o Niko men fick inget svar. Så satt på trappen i ca 20 min innan Kära Niko ringde tbx. gick tbx till tunnelbanan igen för att möta henne 20gator längre ner för att få nyckeln. Omständigt i en sån här stor stad!!
så ca 1h senare kom jag äntligen in i lgh o pustade ut.

AAa blir så arg att jag oxå blivit sjuk för nu missade jag min favvo lärare i hiphop(som ska ut i europa nu de kommande 3v) snyft! plus att vi skulle gå på en dans show som jag även missade.. men men man kan inte få allt!!=)

idag lördag, mår jag bättre men inte helt okej, har inte riktigt vågat känna efter! Jag o Jill sitter i varsin soffa o kollar på tv o bara myser, skönt med en lugn dag faktiskt!!

Sitter o kollar upp om det är några bra konserter här i framtiden. Stevie Wonder i Las Vegas nästa helg, Alicia Keys 1dec(tyvärr utsålt men ska göra allt för att få biljett), Chris Brown 5dec(oxå utsålt) och Justin Timberlake i MAJ(en weekend hit för mig då kanske?)

Det händer alltid något spännande i kul här i New York, Det är verkligen staden som ALDRIG sover!!

Nu ska jag kurera mig så jag blir fit for fight för Broadway Dance Center show imorgon på skolan!! ska bli så kul att se=D

Här är lite bilder som en tjej från vår klass smyg tog under Victoria Secret Fashion Show..

Black eyed peas

 

 

puss på er alla..


...






Fotto på oss mellan victoria secret showerna:)





Nu sitter jag i skolan efter en thai lunch ska snart ha jumps and turns klass, kommer nog bli jobbigt men bara att köra köra köra!!!!
Ikväll ska vi nog på en dans show/tävling sen ut en liten sväng med "klass" kompisarna!!

kram på er alla






Victoria Secret Fashion Show...

I say as my friend Laura(Lauz) med Brittisk dialekt : "BRILLIANT"!!!
För Victoria Secret Fashion Show var verkligen HUR GRYMT SOM HELST=D

Vi var ju som sagt förra veckan på audition för att sitta i publiken. Detta året är första gången de tar in "vanligt" folk på showen tillsammans med alla kändisar och självklart var vi tvungna att försöka komma in på showen! VILKET VI ÄVEN GJORDE!! wihoo

Vi var ca 140st som blev uttagna och vi skulle inte bara sitta i publiken utan gjorde även en danskoreografi av koreografen (Jermine, tydligen ngn känd sådan)hihi
dock var ju koreografin väldigt enkel så alla kunde hänga med!

Imorse tog jag o Jill en dansklass sen snabbt hem, lite köttbullar(fr IKEA) o makkisar, gjodre oss så vackra det bara gick o traskade till tunnelbanan, som aldrig kom. Så med tidsbrist tog vi en taxi, vilket vi inte skulle gjort.RUSHHOUR!!! lite sena men uppgav våra namn o kom in backstage!

På plats lärde vi oss koreografin (som vissa hade fått lära sig 2 dagar tidigare)
Vi var där kl 2 och Första showen började kl 5 då det nog mest var pressfolk på plats.
En halv timme innan andra showen började det trilla in kändisar efter kändisar(: Vi var ca 10m från Jay Z, Estelle, Kings of Leon. Gossip girl gänget satt lite överallt, Vinnaren av project Runnaway, Designern av kläderna till Sex and the city o massa massa andra... Hela showen började med Black eyed peas på scen med låten "boom boom pow" då vi stod precis bredvid scenen med våra  gröna lysrör och hoppade till musiken!! SÅ HÄFTIGT!
Därefter körde vi vår dans samtidigt som Modellerna kom gåendes längs catwalken!! VI VAR ALLTSÅ EN DEL AV SHOWEN, hur sjukt är inte det???hahha



Heidi Klum var ju självklart där:)



http://www.youtube.com/watch?v=9F444CELomo

När en mix av jay Z låt "empire state" blev alla helt galna o vände sig mot honom o bara sjöng med! Han är säkert van men Vilken känsla det måste vara !!
Tyvärr var inte kamera tillåten så har inga egna bilder eller filmklipp men ni får se det på tv när det nu visas i Sverige!? här ska det iaf visas den 1 dec. håll utkik för mig o Jill(Grön o Rosa tröjor)hahhaha

På väg ut från showen gick alla ut samma väg, så vi gick bredvid gossip girl "georgina" och Tyrese(Rnb sångaren och med i fast and furiouse filmen.Lite skumt!

Så då har man fått två "gratis" koncerter med black eyed peas och stod ca 2meter ifrån dem, inte varje dag=)

Som ni märker finns det mycket att berätta men jag lämnar det där för det går inte riktigt att beskriva hur konstig och häftig denna dag/kväll har varit, jag låter er tänka er in i den istället..

Nöjda gick jag o Jill hem till vår lgh på upper east side med en vanilla latte till mig och en burk hägen dazs glass till Jill!!

GODNATT min SKATT.


jippi dansaa..

Hej hopp i galopp!!

Nu sitter jag utanför dörren o skriver eftersom vårt internet fortf inte funkar som det ska.. men på måndag ska någon komma hit o fixa det!!HOPPAS!

Igår hade vi en artist från musikalen Chicago på vår skola som lärde oss deras koreografi till låten "all that jazz" SHIIiit va kul det var!! det är verkligen detta jag skulle vilja hålla på med, öva öva öva dagarna långa inför musikaler och andra dans shower. men det är ju så svårt att komma in i denna branch, bara att jobba på!haha

senare åkte jag o Jill till Soho för lite shopping=) blev en vinterjacka och lite danskläder.
har även bytat telefon och har världens bästa kort nu=) kan ringa obegränsat hem till sverige (dock bara hemtelefoner) och även då här i USA!! så igår pratade jag både med mamma, mormor/morfar och farmor!! Så kul att prata med dem!

Vid halv 8 tog jag en hiphop klass till med Kelly Peters, han är en grym koreograf tar hans klasser 2ggr i veckan!! Igår bad han mig göra dansen helt själv framför alla andra för att han tyckte jag gjorde den så bra=D wiiihooo första gången jag fått göra det här, så nu är jag så GLAD!

Här är ett klipp från den koreografin vi gjorde, jag i svart t-sh.





Blir lite skymd av en mörkhårig tjej, men ähsh... =)

Dans ikväll igen sen blir det inflyttnngs fest hos några kompisar!!

Ha en mysig lördags kväll!

Godspell & Victoria secret

Söndagen var hur mysig som helst, vi gick upp i ottan för att åka till Harlem och gå i kyrkan för Godspell=)
Vi stod i kö utanför i ca 30min, på ena sidan av dörren in till kyrkan stod amerikanarna och på andra sidan stod vi, TURISTER! haha
OH my gaad!! det var precis som på film, "Halleluja halleluja god god god". allt börja med att alla sjöng dessa underbara godspell sånger och de blev helt galna. Hoppa, gunga och stampa i golvet så glada de blev av att sjunga!! Vi stod upp o klappa i takt o kunde knappt inte själva stå stilla(:
Prästen började predika, pratade så fort så vi knappt förstod någonting. Helt plötsligt börjar han rappa sin predikan!! HELT SJUKT!! Detta var verkligen en upplevelse, ska gå dit fler gånger!

 

Därefter gick vi för att äta en god söndags brunch=P gott gott gott. sen gick vi runt på west side i det varma sköna vädret!


 

 

Efter en runda på stan var jag o Jill tvungna att skynda hem för att göra oss vackra inför "audition" för Victoria secrets fashion show för att sitta i publiken. sjukt tramsigt egentligen att de har audition för det!! Man var först tvungen att skicka in en bild när man hade utgångskläder(clubkläder) på sig sen fick man besked om var man skulle komma på audition. Jag o Jill tog oss dit fick skriva på ngr papper och sen ställa oss på en rad med 8 andra för ett grupp fotto. Jurryn frågade "do u like Black eyed peas" och alla svarade i kör "YES!!ofcourse!" och jurryn svara: " Wrong answer" hahah Black eyed peas ska uppträda där och de jurryn ville då veta om man kom för att få en gratis konsert av dem eller om man verkligen var intresserad av Fashion! Så nu är det bara att vänta o se om man blir uttagen att sitta i publiken! hade varit sjukt skoj!!! wiii

haha uppklädda för Victoria secret i vår stökiga lgh...

 

Måndag hade vi överrasknings fest för Oscar, én som bor tsm med dansarna Emelie och Alex(Trion kallar vi dem) han fyllde 20år så vi slog till med ett barnkalas med korv i bröd, ballonger, fisk i sjön, charader och tårta med ljus som aldrig släcks!!haha det blev så lyckat!!

 

Igår var vi på The carneval som åker runt i NY, LA, London och Tokyo med sjukt grymma koreografer och dansare! Det var på en klubb och vi stod helt lyriska och bara titta!! sååå BRA! ska sätta ihop mina filmsnuttar o lägga ut här tänkte jag!

Idag har det varit dans för hela slanten, balett, hiphop o snart house! KUL!

mina rums kamrater har varit sjuka i omgångar nu, ngn sorts maginfluensa, får försöka hålla mig i från dem så gott jag kan( hur nu det ska gå till efgtersom vi sover i samma rum) haha

sov gott, eller ska jag säga god morgon till er snart kanske?!=)haha
xoxo upper east siders


!!!!

hi!!

I tisdags kom nikos syster o vänn(Malin o Linda) till oss för en veckas semester i NY! Kul, för då blir det även lite mer semester för oss känns det som!

I Onsdags hade vi "reunion" på loftstel=) wiii så kul, riktigt sprang fr tunnelbanan dit för att krama om Siri o de andra o de tog emot mig med stora öppna armar! Tim o Daan skulle komma tbx fr deras vecka på bahamas för att dagen efter åka hem till Holland! Så Det va sista kvällen med gänget!!!=( Jag. Seraina.Borja.Brad.Daan o Tim!

Vi gjode en fin välkommen hem skylt o köpte lite vin o chips innan vi begav oss till vårt favvo ställe Sushi restaurangen:P






Därefter fick vi ideen att se "this is it" Michael Jackson filmen på BIO! Hade ca 40min på oss till filmen började så vi boka biljetter på en biograf på times square, sprang till tunnelbanan, men vad händer?? När vi står i tåget o har lämnat stationen o befinner oss under vattnet STANNAR tåget! allt släcks ner o ingen vet vad som händer! Som tur var var tåget inte så fullt ( annars hade jag fått panik). Efter ca 15 min kommer tågföraren igenom tåget o tar sig till andra änden av tåget för att köra oss tbx till stationen i williamsburg igen.. det tog Tid tid tid.. o just tid hade vi inte denna kväll=)
fick tag i en taxi som körde oss till bion, som dock redan hade börjat så vi hoppade in i en annan taxi som tog oss till nästa biograf där filmen började om 10min...hahahha vilken hektisk kväll! MEN BRA VAR FILMEN! WOW säger jag bara!! Jag o Seraina kunde inte sitta stilla!!

Väl hemma efter bion vid 02.00 satte vi oss vid tvn. Hade lovat tim o daan att vi skulle vara vakna hela natten eftersom de inte hade betalat boende på loftsteel denna natt(o det är förbjudet att sova i soffan) så hela natten satt vi vakna till morgonen då vi gick en sista gång till vårt mysiga frukost ställe för lite omelette=)

Sa hejdå till dem o stack trötta till BDC för waiving och flexibility!! ASGRYMT!




 



Fredagen Åkte jag Jill Niko Malin o Linda över till Brooklyn för att äta på NYs Äldsta pizzeria. Så Gott. "gott gotti gottgott" Sen gick vi tbx över Brooklyn Bridge, vackert när det är mörkt!Men vi fick gå snabbt för det var riktigt kallt!




mer uppdatering om helgen kommer!!!
Kram på er alla!




Mycket nu....

hej allihopa! Äntligen har jag lite tid över för att skriva i bloggen=) wiiihooo har velat så länge o har så mkt att berätta men har inte haft tid plus att vårt internet i lgh inte funkar!! så just nu sitter jag o Jill på trappan utanför vår lgh o har vårt eget lilla internet cafe!hahha trådlöst internet i nästan hela new york(förutom vår lgh)





Mamma o Pappa var ju här på besök, jätte mysigt att träffa dem o visa runt dem i denna underbara stad!!
Det blev mkt sightseen som tines square, Empirestatebuilding, vackra central park, frihetsgudinnan, little Italy, China town mm.
Vi gick även på en musikal "in the hights" Såååå BRA! ny, modern musikal med mkt hiphop o salsa dans och rapp låtar!!! Får ni chansen någon gång så se den!
 Det var Halloween på Lördagen då vi åt på en väldigt god o rolig restaurang, då alla var utklädda!! Halloween är så sjukt stort här i USA, alla är utlädda till tusen! Vi skulle senare se på paraden som skulle vandra flera avenyer, det var ca 2miljoner människor ute på gatorna för att se denna häftiga parad så snacka om folkmassor!!!! Inget kul när man blir inträngd o inte kommer ut men det var bara att hålla lugnet.. Vi valde istället att se den på lite längre avstånd=) Kvällen avslutade jag med mina vänner utklädd till katt!MJAU..
Väldigt skojig kväll med bra musik o härligt gäng!!

Skulle kunna skriva så mkt om denna helg men jag låter bilderna beskriva istället eftersom jag inte så gärna vill sitta ute pa trappen själv vid denna tid!hahha
Söndag då mamma o pappa sorligt nog skulle åka hem, skulle jag även lämna loftstel för att flytta till Upper east side till mina två vänner Jill o Nko!! Ledsamt att säga hejdå till loftstel men jag visste ju att jag kommer hälsa på där ofta! Mamma o pappa hjälpte mig flytta( inte alltid man flyttar i New York! De fick då se hur jag bott dessa 5v o hur min nya lya ser ut!!

Haha jag o mamma utanför mitt nya hem!

På söndagen var det även new york maraton( som sprang på bedford av. där jag bott i williamsburg)MYCKET FOLK!


Älskar mitt Williamsburg, så lite trist att flytta men kul att komma in till Riktiga STOR stan Upper east side!!

Utsikt fr empire!!

Det var så underbart i Central park. Tror det var mycket pga att hösten är här då träden är i blandade färger röda, gula, oranga o gröna!! Dessutom sken solen!UNDERBART! Vi gick runt där länge o bara njöt!







Tack ma o pa för en händelserik o underbart rolig helg!!Hoppas ni hade lika kul som jag!

Måndagen efter jag flyttat blev det en tripp till IKEA! för att inhandla en säng till mig o annat smått o gott! såg nog ganska tungt o roligt ut när vi kom gåendes genom manhattan bärandes på en stor säng o madrass! haha

Nej nu är klockan mcket ska ju upp o dansa imorgon så måste vara pigg då.. men än har jag mkt att berätta så håll ut!! hahha SOV GOTT puss o kram

xoxo Upper east siders:)


RSS 2.0