Fin besök:)

Torsdag! Fint besök i New York, Mamma o Pappa:)
Tog först min jazz klass, HELT underbart. hon är sträng men så grym träning! Jag har så ont i hela min kropp får hoppas det går över med hjälp av mer tränning=) haha ingen vila här inte!

Andra lektionen var hiphop för Kelly Peters, helt plötsligt stod mamma o pappa i fönstret o kollade, jag blev så glad att se dem=)
de sa att de kände sig som ailiens inne på skolan eftersom de kom i vanliga kläder och alla där gick runt  i hiphop kläder!!hhaha
Därefter gick vi ut o åt på times square Planet Hollywood, gott gott gott! Vi strosade runt på Times square i allt neon ljus o bara njöt. Sen blev det en drink innan mamma o pappa ville åka hem till hotellet nere vid gound zero där world trade center stod! Imorgon ska jag åka dit o se på utsikten från deras rum på 48våningen!! sen blir det sightseeing för hela slanten!!

SÅ GLAD ATT TRÄFFA DEM IGEN!

här är en dans från hiphop klassen idag!

 


Billy Elliot & HipHop

Puuhh.. What a day!! ROLIG men utmattande. Började med en jazz/musikal klass med en koreograf fr musikalen Billy Elliot. Vi fick lära oss deras sista dans nummer med både sång o dans=) super skoj!! Så nu måste vi ju verkligen gå o se den musikalen!
Direkt därefter tog jag en hiphop/house klass...tog samma igår så nu kunde man koreografin super! Därefter blev det ingen vila heller för då var det dags för balett!! Jag var helt slut efter de 4.5h i rad!!! Mat och sen gick jag o seraina till en halloween affär för att handla vår utklädnad!

I morgon kommer mamma o pappa!!Wiii det ska bli så roligt att träffa dem o få visa dem runt i new york!

Ikväll blir det till att tvätta o sen äta sushi med gänget på loftstel eftersom det är Holländarnas sista dag här i New York.

här är ett videoklipp till från en hiphop klass jag tog i förra veckan!!
Om ni vill hitta mig så står jag bak i vita shorts o svart linne=) tihi


Dance with Shane Sparks!

Shane Sparks, har varit en av dommarna i So You Think You Can Dance och även varit med i Americas best dance crew!!

Igår var han här på Broadway dance center o hade klass för danssugna elever!!! Snacka om mycket folk! Vi stod hyfsat långt fram i kön till dansstudion, när de öppnade dörrarna rusade vi in, slängde våra väskor i hörnet och sprang fram mot spegeln för att få så bra platser som möjligt!! hahahha det är nästan löjligt men står man längst bak ser man nästan ingenting o då blir det inte särsklit kul!!

Vi körde en hård, tung Crumping koreografi! HALLELUJA MOMENT=) svårt men hur kul som helst.
Det var mycket dans ner på golvet och man tog ju i som attan så efter lektionen gick vi alla som om vi hade brutit alla benen i kroppen. Mitt vänstra knä är inte riktigt i samma färg som det en gång har varit om  jag säger så(:

Så idag tog jag först balett med den ryska Hochmann, contemperary och Hiphop!! jag o Jill var nöjda med oss själva så när vi tog oss hem fr studion köpte vi oss varsin glass=P mums

Väl hemma hade Seraina sparat lite mat till mig, söt som hon är!! sen blev det bara lugnt framför datorn och god sömn i underslafen!

PUSS PUSS


WASHINGTON!

I fredags bar det iväg till Huvudstaden Washington med Seraina & Brad!! Wiii
En bussresa som skulle ta 4timmar men pga all trafik tog det istället 6timmar!! Men vi fick uppleva USA i en buss ett tag o det var ju inte helt fel. Väl framme tog vi oss till Loftstel (där vi fick bo gratis) Där träffade vi en kille som började prata med oss o berättade att han var assistent till en av senatorerna till McCain. Han var fr Texas o skulle på möte i kongresshuset(Capital). Han fick sen reda på att mötet var inställt så han frågade om vi ville ha en guidad tur runt om i Washington. KLART vi ville!! Vi fick sen reda på att han endast var 19år, men man skulle kunna tro att han var ca 30 pga hans språk och hur mkt han visste om allt inom politik och USAs historia!

Lördag tog vi oss ner till George Washingtons monument, nationalhistoriska museet( där filmen "night at the museeum" är inspelad), Abraham Lincoln monument, vietnamn memorial, vita huset osv.. Det var väldigt interssant att se alla sedvärdheter och även få en liten förklaring/beskrivning om dem fr vår vän Jeffory.

Vita huset i ÖS REGN!! hade vatten upp till anklarna. Tyvärr ingen syn av Obama!

MIN MONKEY...(Nationalhistoriska museet)

Jag o "syster"Siri.

Trotts allt regn hade vi en underbart rolig dag, men vi var heeelt slut i benen när vi kom hem!
Tog taxitill en Italiensk restaurang, blev tillsagda att vi skulle få ett bord inom 20min, men det tog 1h 40min=)funny funny. Tur maten var fantasisk!!


Seraina.Brad.Jonna


George Washington monument


Vietnamn memorial.


Jeffory.Jonna.Brad

Söndag bar det hemmåt till New York. en lång resa så det var härligt att komma hem  till sin våningsäng=)haha

THANKS WASHINGTON.


Birthday & rooftop.

Hej alla glada=)

LÄngesen jag skrev nu, men hinner knappt längre, men det är väl ett gott tecken!! hhaha
Det har hänt så mycket den senaste veckan men jag ska försöka skriva det jag kommer ihåg(:

Förra vecn skrev g väl att det brjade bli riktigt kallt här i New Yok, men NEJ NEJ  för nåra dagar sen var det  ca.23-25grader varmt igen(: SÅ UNDERBART. så från att nästan behövt köpa ny vinter jacka, kunde man gå i linne igen men man vet ju aldrig hur länge det kommer vara..
 
Utsikt fr sorummet.


utsikt fr balkongen.

Det har varit dans för hela slanten hela veckan fram till i tors eftersom vi hade bestämt åka till Washington DC över helgen. Trion Jonna.Seraina & Brad! så dansade ca 4h varje dag o i tors 6,5h snacka om jag ver trött i kroppen!? Men vissa klasser var otroligt roliga!! Vår balett lärare är en gammal man från ryssland o pratar så roligt!
"you hav to lissen, you danc like froggs" sån rolig dialekt!! " line up as soldiers, not good, not good" =)
har även gjort ngr bra koreografier ska föksöka få tag i dem o lägga upp dem!

Tror det var i onsdags så Louie (en av svenskarna på BDC) fyllde år, vi gick ut för att fira honom!! Hade en riktigt trevlig kväll med svenskarna då vi först bara satt på en bar o sen gick vidare till klubben sinsin, ett house ställe.. riktigt bra lokaler! ÅH vilka dansare där var då... Vi stod mest vid sidanom o kollade på alla grymma dansare som freestylade som bara den!man stod mest o gapade=O Födelsedags grisen var oxå riktigt duktig, försökte filma men det blev alldeles för mörkt tyvärr.. Vi skulle sen gå vidare till ett hiphop ställe, men smarta jonna hade glömt sitt legg hemma så det blev slutet av kvällen, men vi var ganska nöjda ändå!!Så jag övernattade i min kommande lgh hos Jill o Niko eftersom jag inte får åka tunnelbana själv miss i nassen!!


Angelina.Martina.Rebecka.Louie.Jill.Sara.Jonna.Niko

 

Vi, med våra älskade RÖDA Adidas tröjor(:

I Torsdags gickvi ut o åt Sushi i Williamsburg. Första gången´jag ätit det, var riktigt skeptisk men det var väldigt gott- vi följde sen med ngr fr loftstel till en bar´o klubb som hade live band. detta var i en gammal industrilokal!!



Här är en film som Brad gjort det är lite fr där jag bor o NEW YORK överlag!
sova sova sova nu. försööker hinna skriva mer i morgon

PUSS!


HipidiHop..

En koreografi med Kelly Peters!!
Kan ni se ungefär vad det är jag sysslar med här borta! Dock ser det mkt bättre ut om man är ett gäng på ca 5-6 pers, men jag lovade ma & pa att lägga ut den!!!! SO here it is!


ett nytt försök med Regina Spektor...

Fick höra att det inte gick att titta på Regina Spektor!! så nu testar jag lägga upp den igen!hoppas det funkar för hon är så bra=)

hoppas hoppas hoppas...


Helg..

Det har varit en kall helg här i New York. Riktigt höst väder med regn o rusk!!
I Fredags dansade jag hiphop sen stack jag o Seraina till en fest på ett ställe precis bredvid loftstel. Lägenheten var helt galen men festen var inte så rolig så vi stannade inte så länge!!

Lördag, gick jag, Seraina & Brad ut på en promenad i Williamsburg, vårt mysiga kvarter(: Det var riktigt kallt, men uppehåll iallafal!! Vi gick till en park där vi hade East river mellan Brooklyn och Manhattan!! VACKERT!

Därefter gick vi till ett cafe o åt super goda muffins och en SJUKT VARM CHOKLAD!! brände min tunga och det gör fortfarande ont!! Hoppas jag har mina smaklökar kvar=P haha

Lördag kväll hade vi bestämt att vi skulle ut och äta med våra dansvänner från London och Kanada!
Tog tunnelbanan och åt riktig amerikansk middag (HAMBURGARE & POMMES) På TGI Fridays. gott gott gott!!
Deras dialekt kan vara riktigt svår att förstå och de pratar så fort!!så ibland satt jag och Seraina som tvår stora frågetecken!!!??? Även när man ska läsa sms från dem, använder de nästan bara slang ord så det är riktigtriktigt svårt att läsa!!


fr vänster: Stephanie,Heather,Annie,Jag,Laura & Seraina.


Regina Spektor.

Den 14, i onsdags hade Regina Spektor sin konsert på RADIO CITY MUSIC HALL här i New York!! Ville såå gärna dit! hade kollat på internet efter biljetter, men det var tyvärr slut sålt=( NEEEJ!!
Var på studion o tog balett sen gick jag o Seraina i SoHo för lite shopping! Då Brad ( en som jobbar på loftstel) ringde o sa att han fixat 2biljetter=D wiiii Vi blev så glada! Så jag o Niko gick mot konserten o höll hårt i våra biljetter! Fattar ni, Vi är i new york, biljetterna till en konsert var slut men vi fixar det ändå(:hur bra är inte det??

o snacka om att konserten var bra, hon sjunger fruktansvärt bra!! ska försöka lägga upp en länk så ni kan lyssna på en av hennes låtar!

REGINA SPEKTOR!




När jag åkte från Sverige trodde jag att jag skulle ha mycket tid över för tex läsa böcker, se på filmer osv men änsålänge har det varit fullt upp och jag har inte läst en sida i boken!!! Det är roligt att det hela tiden händer ngt=)
Men idag efter två klasser gick jag ut i regnet med mitt paraply själv o vandrade runt i times square. köpte en croisant och en varm choklad(: mysigt att ha en stund för sig själv också!!

Det har blivit ganska kallt här nu, halsduk vantar o mössa är ett måste. har dock ingen mössa så ska försöka inhandla det imorgon!!
Idag hade vi även magdans på schemat!! hahaha det var ganska svårt o inte sådär super skoj heller tyvärr. men men man kan inte gilla allt!

Föresten har jag berättat en hemlis? Att Puff daddy har sitt kontor våningen under vår dans skola=) GANSKA HÄFTIGT !! men man kan inte ta hissen dit, så jag o seraina ska nog smyga trappuppgången någon dag..haha
Det var tydligen en kille på skolan som råkat gå fel en dag som inte visste att han hade sitt kontor där, han kom upp till skolan helt skakis!!

Ikväll blir det en hiphop klass 7.30-9.00!sent för att vara fredag, sen blir det nog lite party!
Skönt med helg!!! ska hålla tummarna för filip o IFK i morgon när de spelar på hemmaplan!


Några ISVP- students


 


En bild som Jill & Niko tog!


Roof top. times square .

I lördags dansade vi till kl 20.30. Nog den roligaste dansen jag någonsin varit på, jazzfunk, Med läraren Murakami som gör koreografier till Lady gaga(:
därefter skulle det bli utgång, men tre små tjejer som vi var( jag, Jill o Niko) som inte känner till storstadens nattliv, googlade nightsclubs i new york. haha klubben LOTUS kom upp och vi satte oss i en taxi för att ta oss dit! leta o leta tills vi tillslut frågade några på gatan vart det låg. "It closed 1year ago" hahahha okeey!!
Satte oss i en ny taxi för att åka till ett annat ställe, då vi kom in kostade 40$ alltså 280kr..BIG NO NO!!
Så än en gång satte vi oss i en gul taxi för att åka tillbaka till den första gatan. Vi hamnade tillslut på Roof top med bra musik och utsikt över hela manhattan! Så under den kvällen satt vi nog 70% i taxi, så vi kallar det för taxiclubbin´!!


Jag.Jill.Niko

Söndag tog jag o Seraina en tripp för att se frihets gudinnan, dock hade båten slutat gå men vi såg den på långt håll!FINT! Vi gick på restaurang nere vid hamnen o åt super god lax! Äntligen någon god riktig mat:)Vi hade hur mysigt som helst. försökte även prata lite tyska!!

När vi kom hem, frågade tre killar från loftstel om vi skulle hänga med till Times square. KLART vi skulle! man kan ju inte sitta hemma när man är i New York. Så Times Squar det blev och en varm choklad från Starbucks!! kul att bara sitta o kolla på allt folk som rör sig omkring i stadens alla ljus!!

 

 

Seraina.Tim.Brad.Daan.Jag

 

Nu ska vi på balett, måste gå fortsätter sen!!=)


Soho & Ugly sweater party!!

Hejsan allesammans!!

Igår fredag hade vi vår sista dag av inrtoduktionsveckan!! Hade en klass med stränga me snälla Ginger Cox om kroppens uppbyggnad o hur man ska göra vissa övningar för att klara av dem bättre!mycket lärorik klass!!
Testade på pilates, som var riktigt tuffft men skönt när man gick där ifrån=)

Därefter åkte jag och sara in till Soho för att strosa lite i affärer!! Gick in i en affär med sååå mycket hiphop kläder och skor så vi blev helt saliga! två par skor för $100. BILLIGT 350 kr för dessa underbara körsbärsskorna=)hahaha

 

När jag kom tbx till loftstel gick jag och Seraina till en secondhand butik för att hitta en riktigt ful tröja!! För vi skulle ha tema fest på loftstelet!
 



det var riktigt skoj, alla hade verkligen gått in för det o de flesta hade riktigt fula tröjor! Så ist för att säga som man kanske brukar göra -vilken fin tröja! så blev det - fy, vilken ful tröja du har!!!!! hahhaha




Nej ska jag byta om till hiphop kläder o ta tunnelbanan in till skolan, ingen vila här inte! DANS även på lördag och söndag om man vill!!! wihooo

Ska hålla tummarna för Sverige ikv!Hejahejaheja!!

Kram på er alla


DANS DANS .

Längesen sist jag skrev nu tycker jag=)

I tisdags hade vi den här självförsvars-klassen, vilket var riktigt kul!såg först en litenfilmsnutt och sen fick vi lära oss olika sätta att försvara oss om någon skulle hålla fast oss eller ta tag i våran arm! VI skulle stampa på deras fötter, armbåga dem i midjan och slunga huvudet bakåt o träffa deras=D Lektionen var helt galen!

Tog sen min första jazz lektion sen jag kom hit, började med (advanced-beginner) nybörjare-fortsättnig, o jag säger bara OJOJOJ vilken träningsvärk jag hade dagen efter!!! Håller fortfarande i, kunde knappt stiga ur sängen!haha... man märker verkligen vilken skillnad det är på nivåer. denna klassen är ungefär som den mest avancerade jazzen hemma, om inte svårare! " jump,jump..turn dubbelturn and ..." nää men det går väldigt fort alltihopa och man är helt slut efteråt, men riktigt kul!Man märker att man kommer att utvecklas. tog även en hiphop klass men läraren där är tydligen en väldigt populär koreograf så det var såååå mycket folk i salen så man knappt såg någonting=/ men jag o två andra svenskar kämpade på=)

Igår, alltså onsdag skulle vi ha en undervisning av en  lärare som heter Ginger Cox. Vi skulle öva inför auditionen som vi hade idag. vi fick nummer och blev uppställda på rader för "slide" (man skulle presentera sig själv och vilken dans som är ens stakraste och en rolig grej om sig själv) Ginger Cox är ganska stäng, när vi alla stod på våra rader, pekade hon på folk som hade för mycket kläder på sig. "take that off, that t-sh off and that baggypants"! hahaha det var så sjukt, så där stod vi alla och vissa blev tvungna att stå i sina toppar och underkläder! TUR att man redan var klädd i body o tights!!!

BALETT!! tog min första balett klass igår, har fasat för det lite eftersom alla nivåer verkar vara så mycket högre än vad man trott. men det gick hur bra som helst och det var faktiskt riktigt skoj=) tur, eftersom vi måste ta 2klasser balett i veckan!
Jag och Seraina tog tunnelbanan hem, letade upp ett tvättställe (eftersom loftstelets tvättmaskin är sönder) och gick sen hem för att bowla med gänget här på loftstel! Brooklyn bowl, häftigt ställe med live band! Men efter en runda gick vi hem för att få sömn inför audition!

AUDITION! Idag, torsdag gick vi upp kl6, åt, packade våra grejor och tog tåget in till manhattan för en liten audition på skolan! De ska dela in oss i olika nivåer i jazz, balett och hiphop.
Tighta kläder var det som gällde så man inte skulle bli utskälld(:
Framför spegeln satt ca10 personer som jurry. Vi gjorde våra diagonaler med jazzwalks, pirruetter mm sen var det dags att lära sig en hiphop koreografi! YES!!!

När vi var klara fick de som ville visa något extra. vissa sjöng, två dansade flamengo, en liten teatersnutt, locking och jag och en kille från tyskland steppa!!! Körde en snutt från min och Hannas koreografi(:det var kul eftersom det var väldigt längesen steppskorna var på mina fötter!!HANNISS, du borde vara här! 


Jag och Frida gick på en hiphop klass eftermiddags som var svår men super cool koreografi! En av Lady Gagas dansare var även där  tog klassen!!! hihi

Shane Sparks, en av domarna från So You Think You Can Dance ska hålla två klasser på BDC!! Så skrev upp mig på listan idag, eftersom den snart kommer vara full=) wiiii




Tanken var att jag skulle ta en stepp klass också idag men fick så ont i huvudet så jag sparar det!!
ikväll blir det bara lugnt, ska försöka stretsha mycket !=)
några av mina dans homies!(Rebecka, Sara, Jill o Seraina)

BDC.

Första "skoldagen" idag på BDC, så spännande! Vi var 45 st från olika länder som träffades 8.30 i en av danssalarna för ett frukostmöte! Det blev bagels, juice, kaffe o frukt samtidigt som vi alla satt tysta och  förväntansfulla och lyssnade på Bonnie, skolans director. Hon gick igenom alla viktiga regler och vad man får lov att ha på sig under danslektionerna.

Hon berättade om en regel hon haft sen hon flyttade hit för 11år sedan, att ALDRIG åka tunnelbana efter midnatt och hon hade fortfarande inte brutit den regeln! Hon sa:
"if its over midnight, take a cab and if you are thinking about the money, take a cab anyway!!!" hon var sjukt rolig även om nästan allt det hon gick igenom var väldigt viktiga saker.

Man får ju inte arbeta och tjäna pengar här i Usa med mitt VISUM men man får gärna gå på auditions till musikaler osv men man får INTE ta jobbet! Vissa av lärarna sa att det var jätte läskigt och strängt att gå på audition här i New York "if you can go on a audition here, you can do anything!"


"YOU ARE IN THE CAPITAL OF DANCE DUDES!"

Vi fick våra kort som man ska visa upp innan man tar en klass!Snart ska vi lägga upp Schemat, ska bli så skoj att sätta igång! Denna veckan har vi lite andra grejer på schemat men skulle egentligen tagit ett pass dans idag ändå men blev lite ont om tid eftersom vi var både på svenska konsulatet och svenska kyrkan och jag fixade en amerikansk mobil!!!
Så imorgon blir det självförsvarsklass och sen ska jag dansa men har inte bestämt om jag ska ta hiphop, ballet eller jazz?!?


Föresten, igår när jag laga lite pasta och hade ketchup på blev alla på loftstelet chockade. KETCHUP på pasta??? =)

KRAM PÅ ER ALLA- kul att läsa era kommentarer.
 


The best day so far!

Hej Hej Hallå!!

Idag var jag uppe i ottan för att prata med mina söta föräldrar och min fina Filip på skype(:
lite bättre täckningen här än vad den var i thailand får jag nog lov att påstå!! Väckte nog hela Loftstel!
Precis utanför där jag bor finns American Apperal(eller hur det nu stavas) NINA?(:
det är tydligen sales utanför varje söndag, så det blev en cool lila väska som jag kan ha till dansen för 6$ alltså
 42kr. Ganska bra köp!

Tog tunnelbanan till Upper East side för att träffa Jill och Nico (kankse mina nya room mates)för att titta på lägenheten, riktigt stor o fin!! Det är faktiskt riktigt lätt att hitta här i New York, och hittar man inte finns det många som vill visa dig vägen och jag har inte svårt för att fråga mig fram, det är lite av min specialitet;)
Det är faktiskt till och med två som kommit fram till mig och undrat efter vägen och vilken linje på tåg de ska ta, ska jag känna mig som en New Yorkare nu då eller??hahaha

Idag har vi haft sååå himla galet kul, har inte skrattat så mycket på länge! Känns som vi varit runt i hela New York och snurrat. Kanelbullens dag idag ju, så jill hade fått ett tips på ett fik där vi skulle käka kanelisar, men det fanns inga=( testade även på Svenska kyrkan, men de hade precis stängt, synd för oss, men det blev Tojtojtojtoj och lite annat fik på det istället. Vi har även bestämt att vi måste göra en lista på allt vi ska se och göra, för den är redan väldigt lång... Vi ska se typ ALLA musikaler, gå på någon TV-show, catwalk och nu den 14oktober vill vi se REGINA SPEKTOR!!!JA!
Vi sprang in om på m & m gigantiska affär med m & m överallt, jag skojar inte, Överallt!
Och jag säger bara Times sqare på kvällen är nog det häftigaste jag sett! har varit där dag tid men, det är en helt annan upplevelse när det är mörkt!! Visste knappt var jag skulle ha mina ögon, för jag såg bara blinkande ljus och stora skyltar och"planscher" vart jag än tittade! Nu känns det verkligen som jag är i New York!

påväg hem från dagens utflykt smet jag in på någon sorts av secondhand affär i williamsburg så mysigt men ganksa dyrt=/
Imorgon börjar skolan på riktigt kul kul kul! Sen hädan efter blir det dans för hela slanten!

KRAMAR!

Upper west side.

Idag är det Lördag!!
I morse var jag ute i mina neighborhoods(:, Brooklyn och strosade runder. Väldigt härligt område, mer avslappnat och mysigt. kl 1 skulle vi träffa "klasskamraterna" utanför skolan på manhattan, så jag o Serena från Schweiz som jag delar rum med tog tunnelbanan dit och mötte andra danssugna tjejer o killar! Vi satte oss för att äta på en mexikansk restaurang o åt TACO=P Jätte skoj att få träffa alla och höra var de kommer från osv. vi är 45st i ISVP Student Program varav typ 10st är svenskar, men vi försöker prata engelska med varandra ändå, men det är svårt att inte falla tillbaka på svenska när det blir svårt!haha

Därefter var det en tjej (Megan) från england som bodde på Upper west side som tog oss till Magnolia cafe för att äta deras fantastiska cupcakes vilket tydligen är med mycket i "Sex and the city"!! SÅ GODA!
Vi var tillslut bara 6st kvar och gick hem till Megan för lite vin och cupcakes, hon bodde i värsta lyx lägenheten!! så fint, högt i tak och stor gammal vit brasa. Vi blev alla helt avundsjuka=)

Klockan blev 20.00 så jag och Serena tog tunnelbanan tbx till vårat Loftstel och har ätit lite pasta med tomatsås.muums!haha nu sitter vi bara o chillar och kollar på film.

I morgon kanske jag ska kolla på en lägenhet på upper east side, (precis som gossip girl)hihiih med två tjejer från skolan. men vi får se hur det blir, tror iallafall jag bor här första månaden och isåfall sen flyttar för jag trivs bra  här bara utrymme för kläder och väskor som är problemet.

Hoppas ni alla haft en bra Lördag kväll!!
PUSS & KRAM

xoxo Gossip girl... fniss


Times square.


Broadway Dance Center.

Idag har det varit en hektisk dag! Gick upp och skulle ta en dusch, i ISKALLT vatten! sen tog jag tunnelbanan in till Manhattan för att leta reda på min skola. Det gick ganska fort med lite hjälp från vänliga New yorkare. Skolan heter Broadway Dance center och ligger på Broadway!!! väldigt fin skola och mycket trevlig personal. Var på möte och gick igenom nästa veckas schema. På måndag är det självförsvars lektion=)hahha hoppas inte jag kommer behöva använda det dock!
senare tog jag och en svensk tjej Frida (som också ska gå samma program) chansen att tjuv börja med dansen. Vi gick på en hiphop klass, och det var sååå otroligt bra!!

Aaaa.. vad New York är stort! alla skyskrapor, blinkande ljus och massvis med trafik! så häftigt också med alla olika människor från olika kulturer..
Det kommer nog ta nån vecka innan man känner sig hemma i kvarteren här, men nu vet jag hur jag tar mig till och från skolan. Det är ju en början iallafall!

Måste passa på att tacka mina söta vänner som packade ner en paket till mig i resväskan, ni är bara fööör gulliga!! Det kommer komma väl till användning(:

nu är det snart läggdags, sov så gott!


NEW YORK

ÄNTLIGEN framme i STORA New York!! Efter en lång dag på flyg och flygplatser fick jag tag i en yellow cab som körde mig till Loftstel i williamsburg som ligger i Broklyn som antagligen kommer vara mitt hem de kommande 3månaderna.
Jag delar rum med fem andra tjejer på ca 15-20kvadratm, så ni kan ju tänka er hur det ser ut här inne... 3vångingsängar och kläder, kläder och åter kläder över hela golvet!! hahhaa Sitter nu på rummet i min säng och undrar hur jag ska få plats med mina 2stoa väskor=) men det löser sig nog!

Var precis ute en sväng i kvarteret för att hitta en affär där jag kunde få tag i vatten ( för vattnet i kranen smakar så mycket klor) -fast det är väl en vanesak antar jag! Utan att ha en aning om vart jag skulle eller knappt var jag befann mig i mörkret kändes det ganska skoj att gå en sväng själv och upptäcka på egen hand!

Nej nu är jag så fruktansvärt trött klockan är snart 05.00 svensk tid men här är hon ju bara 23.00 så snart dags att lägga sig. I morgon ska jag försöka hitta till Dans skolan, "Broadway Dance Center" för att gå på ett möte kl 11, så får sticka i tid så jag inte blir sen första dagen! SPÄNNANDE!

SOV GOTT!


RSS 2.0