Sheryl Murakami dans

Nu sitter jag i soffan, allt är packat o klart, snart lägg dags!

Imorgon blir det brunch med lite vänner kl 11 sen bär det av till flygplatsen för att lämna NY i 2veckor!
Ska försöka koreografera lite när jag är hemma, när ändå alla jag känner jobbar el pluggar(:

Ystad here I come=D

Men ville bara lägga ut film på en dans klass Street Jazz med koreografen/läraren Sheryl Murakami, hon som alltid gör sånna galna roliga danser!!





Dessa två koreografier gjorde vi för några veckor sedan!
Sheryl i mitten (40år gammal by the way)








Jonna loggar ut från New York för ett tag!

V SES=D

Brunch & Sista dansdagen..


Igår, onsdag var det helt plötsligt snöstorm o vinter här i NY igen!! Hur kan det bara ske? från att det nästan börjat bli vår till helt plötsligt vinter på nytt??
Så den tjocka vinter jackan får väl hänga med ett tag till!!

Jag hade bestämt träff med Michelle, Jonas och lilla Freja kl 10 på Times square för att äta brunch på ett trevligt ställe som heter Junior´s! det blev en bagel med cream cheese och yoghurt med bäär o crunch=P MUMSFILLIBABBA!!!
Var jätte mysigt och kul att träfa dem, och lilla Freja är ju bara helt underbar(:
Efter brunchen var snö"stormen" borta och det var nästan soligt, så vi gick en runda på stan sen skulle de ta sig till flygplatsen och lämna NY och jag tog mig till skolan för tr3 hiphop klasser!!!

Idag, fredag var det hiphop/street jazz med min mentor BT kl 10.00 sen sång lektion följt av jazz.
Senare ikväll tog jag Kelly Peters (min andra mentor) hiphop. se dansen nedan om ni är sugna!!






Ikv var jag egentligen bjuden på fördelsedags party i williamsburg(brooklyn) men när jag sluta 21.00 o kom hem var vi helt slut så vi lagade middag och mös med filmen "Bolt".
Jag måste hinna packa klart oxå för på söndag kväll lämnar jag New York för ystad!! längtar till att komma hem o träffa alla=D

Ha en Underbar helg!!

Puss o kram

En kropp som gör ONT!

Ja, jag har verkligen en kropp som skriker efter lite vila just nu..
Tror det är super bra att jag ska hem ett tag o inte slita ut min kropp på 2veckor!! Även om vi försöker stretcha så värker det i muskler, leder o skelett, och två balett lektioner på raden idag gjorde det inte bättre direkt! HAHA=P

Lydia, en tjej i "klassen" från Spanien är utbildad sportmassör, så på lördag kommer hon hem till oss och försöker hjälpa min ömma kropp i 1timme!ska bli så skönt! Endast $20(140kr) Wow så billigt!


Igår blev det JAZZ med Sheila Barker, Underbar lärare!




Därefter tog jag Flexebility (strech) Välbehövligt!
Sen rusade jag från skolan ner till ett cafe där Laura mf satt o fika! Laura ( fr London som varit tbx på besök i 1v skulle åka hem igen så var ju bara tvungen att krama om henne en sista gång!! vem vet när/om man ses igen?!=/

Jag o Jill tog sen en runda på stan för att försöka hitta till en sko affär som dansfolk rekomenderat oss till, hitta vi den??NEJ! haha så vi satte oss med en kopp kaffe o bara snacka o njöt av att titta på alla människor som passerade! MYSIGT.

Vid 7.30 hade jag min sista klass, HipHop med Jermaine. Grym dans till Beyonce-Halo
Väl hemma satt mina två söta roomisar och väntade på mig för att titta på filmen "couples retreat", sedan rakt till sängs!

Idag hade jag som sagt två balett lektioner efter varandra(3h på raken)Phuu haha sedan en timmes break då det blev mat mat mat, dagen höjdpunkt!=) skämt o sido..
Hiphop med Bam stod sen på schemat!

Hade egentligen planerat JAZZ med Barker därefter men jag kände att jag inte hade dem krafterna som krävs för hennes klass, för man vill ju alltid gör sitt allra  bästa! Så jag gjorde ett val o gick o handla billig frukt (ananas, äpplen,päron,banan och vindruvor)mums.. tog tunnelbanan hem och började packa för min hem resa och åt mat tillsammans med Jill!

Nu ska jag krypa till sängs och upp imorgon bitti för att äta frukost tillsammans med Michelle, Jonas & lilla Freja=)
Ska bli mysigt att träffa dem!

Grattis på 18års dagen Louise=D

Sov gott på er alla.
Håller tummarna för IFK som spelar i Göteborg i morgon!

Puss & Kram Jonna


HELG!

Fredag blev ju som sagt biokväll, mysigt!

Lördag var det ju iskallt i vår lägenhet så jag o Jill tog en härlig promenad från vår lgh genom hela central park till west side till Megan(fr London) .Jill skulle öva på en jazzkoreografi till preformance project som skolan ska ha den 20feb.Jag följde med för att få en varm dusch(:hihihih sedan beställde vi thaimat o hade picknick på Megans golv! Underbar lgh by the way...

Vid 7 tiden gick jag o Jill hem, köpte varsin bok på vägen(ska nämligen bli duktiga på att läsa engelska nu oxå) o traska hela vägen genom Central Park hem igen!Bra träning, tog ca 40min!
På kvällen blev det party party först hemma hos Rebecka, Sara o Louie sedan taxi ner till klubben Veranda med toppen musik, gratis inträde, gratis dricka osv(:
Jätte kul kväll, kl 4 var vi hemma med ömmande fötter o hade vår egen lilla efterfest jag Kaila o Jill=)



Jill.Sara.Laura.Jag


Kaila & me



Ni som känner mig väl vet att jag är en riktig morgon människa o sover inte mycket längre även om jag varit ute kvällen innan, men idag vaknade jag kl 12.50 o hoppade till när jag såg att klockan nästan var eftermiddag!!!Herregud, JILL vi ska till skolan om 1h!!!Upp o hoppa!! Så snabbt upp, åt frulle o tog oss till BDC för att ha hip hop med Eric N och Modernt med Slam!

Eric N lärde oss koreografin till en av Uschers musicvideo som han har koreograferat! Grym..

Eric Negro


Slam

Slam-Modernt var oxå en bra klass. Har inte dansat alls mycket modernt i mitt liv, så det är svårt men kul!

Efter våra klasser mötte vi Kaila som tagit Balett sen tog vi tunnelbanan hem till 82st upper east o lagade pannbiff med potatis i ugnen o brun sås...Duktiga va?? Så nu har vi både lunch och middag till imorgon!"
gott, gott gottigott gott!"

Har just kollat klart på filmen "I love you man" som Jill hade laddat ner och nu sitter vi och planerar vår tripp till Orlando=D Kaila har bott där i 2år så kan fixa allt till extra pris!hehe hur låter det?? mer om det en annan gång(:
Vi har även suttit o kollat upp auditions, tex "so you think you can dance" har auditions här i morgon, dock får vi inte ens lov att komma dit. Dumma regler! men har hittat lite auditions till andra musikaler osv, mest för skoj skull=)

Nu ska jag till sängs, tidigt imorgon!

Sov Gott:)

 


DANS Mentorer(:

Hej alla glada lördag idag!JIPPI!!

Fick ligga o dra sig o ha lite sov morgon idag, härligt(: men inte lika härligt att gå upp o känna hur kallt det var i lägenheten o varmvatten fanns inte heller tillgängligt.."trevligt trevligt, så värst trevligt vet jag inte om det är!!"
Så nu sitter jag mest o inväntar att varmvattnet ska börja fungera, jag o Jill värmer oss med en kopp kaffe(:

Igår var det dans för fulla muggar! Först kl 10 hade jag BT- street jazz , kl 13 flexibility(skönt med stretch) kl 14.30 jazz och kl 19.30 hiphop med Kelly Peters.
Rolig dansedag. därefter gick jag o Jill till times square o mötte Sara o Nadja för att kolla på Avatar 3D på bio, dock sold out som alltid!! helt sjukt att den alltid är utsåld eftersom den varit uppe ett tag nu o den går hur många gånger som helst om dagen.. Får väl boka biljetter nästa gång! Men vi deppa inte för det(: vi var så sugna på bio så vi bara tog en i mängden - The lovley bones! Väldigt bra film, men hemsk!! SEE IT!



Vet inte om jag skrivit det tidigare, att man får välja mentor om man vill. Som ska hjälpa en lite extra o ge en lite mer tips osv. Har sedan några veckor tbx haft BT som mentor. Igår frågade jag även om Kelly Peters ville vara min mentor, o visst ville han det!(:


Kelly Peters- hiphop



BT- street Jazz

BT har uppträtt med Michael Jackson, Usher, Mya, Destiny’s Child, Nelly Furtado, Marc Anthony, Missy Elliot, Whitney Houston mf.... Bra Jobbat!!!

Hade möte med BT igår efter hans klass, gav mig lite tips o ville att jag ska skriva ner vad jag känner o vad jag ska öva på efter varje klass. nog en bra grej!
Pratade även lite med Kelly o han sa att han tycker jag utvecklats mycket sen första gångerna jag tog honom, så det var väldigt kul att höra!

Idag blir det lugnt sen kanske en dansklass ikv och sen utgång! Laura en av de engelska tjejerna har kommit tbx för en vecka så måste ju träffa henne=D


Kommer snart en film från gårdagens hiphop med Kelly!

ha en härligt helg=)







20 & 21 januari

Igår Onsdag efter alla klasser gick jag o  Seraina för att träffa Brad o Borja! Vi tog oss till West Village and greenwich och åt på en Risotto restaurang!väldigt gott o trevligt!

 

Cornelia Street- tänkte på dig Corre=)










Borja and Siri


Jazz/Modern klass med Sheila Barker, hon har riktigt riktigt bra klasser:)
Detta är från dagens klass..




Snart helg igen, full av dans=P wihooo

härlig helg!

Hejsan hoppsan=D


New York är underbart!! det har börjat bli så fint väder, inte alls lika kallt längre som för några veckor sedan, hoppas det håller i sig!HÄRLIGT!

I fredags dansade jag 5pass alltså 7.5timmar!!PUST va trött jag var efter sista hip hop lekt. men kul var det:) Därefter handla jag o Jill mat till vår taco kväll o bjöd hem lite tjejkompisar från dansen.
I lördags var jag Jill Kaila o Siri nere i East village o Greenwich o hade en jätte mysig dag(:
Vi promenerade i det vackra vädret o åt på en mysig restaurang.. gick även i China town med alla tjatiga säljare: want a handbag ,handbag?Gucci, gucci pucci ... med vissa ISVP-studenter. Vi gick på en restaurang mitt på Times square som heter Olive Garden, jätte gott o trevligt! Vi var ca 30st som samlades, alla från olika delar av världen..kul kul!


Jag Kaila Jill

Rebecka fixade in oss på Salsa klubb på Empire State Building! det var en kille som hade sin födelsedags fest där, hur ofta hyr man Empire State Building för att fira sin födelsedag??hahah det var så skoj!aldrig varit på salsa klubb innan, det var väldigt speciellt men kul!


NY vecka, ny dans=) Idag blev det balett, jazzfunk och hiphop! lämnat in min semester "ansökan" så nu får man ju bara hoppas att man skött sig så man får lov att lämna skolan ett tag!hahah Ska bli riktigt riktigt kul o skönt att komma hem ett tag:) saknar alla!! Så 1feb anländer jag i kph!!

Nu har vi städat lgh, ätit och ska försöka vara duktiga att hitta på ngn lunch tills imon..hmm får se vad vi kan skrapa fram för rester=P

Magnolia Bakery





Trion(nikos sista dag, 7jan)


så mycket kul händer nere i tunnelbanan här i New York, titta bara på dessa två klippen=D

 

 





PUSS på er alla!

Nytt kapitel.

Nu är klockan halv 10 på morgonen o jag gick upp för att jag skulle dansa 4klasser idag, men känner att det kommer jag nog inte orka, har tyvärr blivit sjuk!!=(  så det blir till att vila hela dagen o se om jag mår bättre ikv så kan jag ta någon klass då istället! HOPPAS!!

Bella som var här i en månad åkte hem efter nyårsafton, mycket kul att fått lära känna henne men tråkigt när en efter en åker hem igen. Niko har även åkt hem för att jobba. Hon åkte i torsdags=( kändes jätte konstigt att det bara var jag o Jill kvar i vår lilla lgh som varit full med människor nästan hela tiden!!! från att ha varit 6pers över nyår så den 7januari var vi bara två kvar!!!

Vi började vårt letande efter en ny roomie, o hittade henne direkt!!! Kaila från Michigan=) Perfekt, då blir det engelsktalande i lägenheten hela tiden!!!
Hon har just börjat sitt program på Broadway dance center som intern-student, vilket betyder att de både jobbar och dansar på skolan. Hon är jätte trevlig så detta kommer nog bli hur bra som helst=D




Kaila



But to Bellis and Niguu, we dont say godbye, we say see you later!!!


Bella & Niko

 

Håller tummarna för Filip o IFK som spela match i stockholm idag!!!
Hej på er så länge!! Ha en härlig dag=)


HANNIS & FRIDIS!

VÄRLDENS BÄSTA JULKLAPP!!


Kan man få en bättre julklapp än att två av sina bästa vänner kommer o hälsar på?!

Tisdagen Den 29dec plingade Hanna o Frida på dörren hos oss på upper east side, jag fick tårar i ögonen när jag kramade om dem(:
Vi har haft den absolut bästa veckan tillsammans i New York o hunnit med massor!!!!
Skulle jag skrivit ner allt vad vi gjorde varje dag så skulle det här inlägget bli alldeles för långt, så jag kortar ner det o visa med härliga bilder istället!

Vi promenerade i mysiga Central park med en kaffe från Starbucks o en plain bagel med cream cheese(:

Phoebe & Rachel fr Vänner som är ute o "joggar" i central park..


Systrarna uppe i Empire State Building..



Var nere i Greenwich o besökte Vänner huset

och


Carrie från Sex & the city- trappuppgång..


På nyår hade vi tre-rätters middag hemma hos oss, väldigt trevligt o god mat!!
sen tog vi taxi till våra vänne Alex o Emelie för att fira 12-slaget på deras takterras=)

Frida.Hanna.Toko.Laura.Jill.Lina.Jonna


Bellis & Fridis Nyårsglada!





Hanna Frida Niko

mös i Bryant Park med varmchoklad medans vi kollade på skridskoåkning..

 
Njöt av Groovalo dans föreställning. Hiphop och breaking(: SÅ BRA!











Jag, hannis o Fridis promenerade över Brooklynbridge en kall kväll för att äta pizza på New Yorks äldsta pizzeria, som är väldigt populär och känd! Dock var där ca 1,5h kö utanför så vi åt en minst lika god pizza på en närliggande restaurang=P


ManhattanBridge i bakgrunden.


På lördagen blev det utgång på en club som heter tenjune!LYCKAT!



SHOPPING i det kalla vädret! Vi klädde på oss allt vi hade, kände oss som uppstoppande ugglor(:
Men mycket shopping blev det, eller vad säger ni Hanna o Frida?hehe


Times Square.

KALLT!!!!!

 


"Yeah yeah im in Brooklyn.."


TACK FÖR EN UNDERBAR VECKA TJEJER!!!!!
HOPPAS NI HADE LIKA KUL SOM JAG=D

 


RSS 2.0